1 week geleden

Keps Bouw

In Amsterdam Noord zijn de mannen druk bezig met de basis vloer van het appartement welke wij momenteel op de 6de verdieping aan het afbouwen zijn. Om dat al het installatiewerk niet in de ruwbouw is meegenomen en onder de basis vloer moet komen realiseren we een verhoogde vloer.Eerst hebben we alle installaties op de juiste plek op de vloer aangebracht om er daarna een verhoogde vloer overheen te bouwen. De vloer krijgt een droogbouw vloerverwarminisysteem wat inhoud dat we fermacel als basis voor de vloerverwarming nemen en dat het leidingwerk wordt ingeslepen. Op deze manier wordt de hele vloer één groot verwarmings element De plekken van de badkamers worden gespaard in de vloer omdat deze een lewis-plaat vloer en afschot vloer krijgen. Ook de eerste metal stud wanden worden al opgetrokken. zo begint het echt al een beetje vorm te krijgen ... lees meerlees minder

3 weken geleden

Keps Bouw

In de Kleverpark buurt Haarlem werden we gevraagd mee te kijken naar een woning die 2 uitdagingen had.
1: er was een vochtprobleem bij de fundering waardoor de balklaag was aangetast.
2: de verdieping hoogte van de 1ste verdieping was erg laag gebleven na het realiseren van een dakopbouw in het verleden.

De problemen met het vocht hebben we aangepakt door de fundering rondom te injecteren tegen optrekkend vocht. We hebben de houtenbalk laag verwijderd het riool en al het leidingwerk vernieuwd en een cellenbeton vullaag aangebracht. Daarop hebben we vloerverwarming aangebracht en alles strak afgewerkt met een cement deklaag. Momenteel is de stucadoor bezig alle wanden weer strak te trekken.

Op de eerste verdieping was een wat grotere uitdaging omdat we geen gegevens van de opbouw hadden. We hebben een paar plekken van het plafond op gemaakt en al snel bleek dat we het plafond 20cm konden verhogen. Dit was voor deze verdieping een groot verschil. we hebben het oude plafond wat vroeger het dak was gedemonteerd en een nieuw verhoogt plafond aangebracht. Doordat we zo grondig bezig waren hebben we ook gelijk de badkamer wat kunnen vergroten ( daarover later meer)

We zijn momenteel druk aan het stucen en de tegels aan het zetten zodat de schilders zo snel mogelijk aan de slag kunnen.
De woning is nu niet alleen zuiniger het woongenot is verwachten wij ook aanzienlijk verhoogt met deze ingrepen.
... lees meerlees minder

reageer via Facebook

Wiebe van Steenis

Jo ziet er weer goed uit!

Leuke updates. Mooi werk.

4 weken geleden

Keps Bouw

We hebben vandaag in Bloemendaal de stalen rand balk rond de nieuwe uitbouw geplaatst. De stalen balk is verzinkt en gepoedercoat. Ook hebben we de onderkant van een waterhol voorzien zodat het regenwater niet naar binnen trekt. Een een sleuf frezen in een stalen balk van 8 meter is nog een hele klus. Vandaag hebben we met behulp van een minikraan de balk op zijn plek gehangen.
Binnen is van de week de vloerverwarming gelegd en komt maandag de cement dekvloer. Zo gaan we in een mooi tempo richting de afbouw.
... lees meerlees minder

1 maand geleden

Keps Bouw

Wij zijn in het Ramplaan kwartier Haarlem bezig met met een mooi nieuw project. We werden benaderd of we niet mee wilde denken om de begane grond aan te pakken en de zolder te optimaliseren. Dat wilde we wel natuurlijk. Na het uitwerken van een paar opties tot het definitieve ontwerp gekomen.
De bestaande aanbouw welke een serre dak had en waar de oorspronkelijke bouwmuur nog in stond moest wel voor het nieuwe plan wijken. We konden de fundering gelukkig hergebruiken net als het achtergevel kozijn welke na een kleine aanpassing straks plafond hoog is.
We hebben de aanbouw iets verder doorgetrokken tot 4 meter. en een staal portaal geplaatst zodat we een mooie open binnenruimte krijgen. De gehele begane grond krijgt vloerverwarming en we schuiven de toilet een stuk op zodat er ruimte voor een trapkast ontstaat. Er komt een ruime nieuwe keuken in en de buitenkant van de uitbouw wordt geheel in hout afgewerkt.
Wij denken dat het een fantastische woonruimte gaan worden en zijn hard aan het werk om ook hier weer ons visite kaartje achter te laten.
... lees meerlees minder

1 maand geleden

Keps Bouw

We zijn deze week een heel vet nieuw project in Amsterdam Noord begonnen. Op de 6de verdieping van een houtbouw toren gaan we een hoekappartement afbouwen met uitzichten waar je jaloers van wordt. Het afbouwen is wel wat anders dan normaal omdat ze hebben bedacht om de installatie volgorde om te gooien vandaar dat het project ook Top-up heet. Ook worden er hoge geluidsisolatie normen opgegeven waardoor we heel specifiek een vooraf bedachte bouwmethodiek moeten volgen. Zo leren wij ook elke dag weer iets nieuws.
Het aanvoeren van bouwmaterialen is wel even een uitdaging maar gelukkig is de eerste levering zo als gepland gegaan.
Wij hebben we weer heel veel zin in om van dit project een fantastische mooi thuis te maken. En met deze zichtlijnen kan dat bijna niet anders
... lees meerlees minder

reageer via Facebook

Heel gaaf! En ook voor de logistieke oplossingen ben je bij Bouwcenter Filippo aan het juiste adres! 😊

Mooi werk Tijs!

Gaaf

voorspecifica geluidsisolatie is glas ook een optie zei Glazz.nl

Gaaf mannen

2 maanden geleden

Keps Bouw

Afgelopen dinsdag hebben we de kanaalplaten voor de verdiepingsvloer voor ons nieuwe kantoor en werkplaats gelegd. En dat was nog een hele klus gezien de omvang.
Om 6 uur kwam de 300 Ton kraan opbouwen en om 7:30 stond de eerste vracht platen voor de deur. In totaal hebben we 11 vrachtwagens gelost en het grootste deel van de vloer gelegd. Het deel wat nog open ligt kunnen we pas in combinatie met het staalwerk leggen en ligt in opslag op het terrein. Het staal verwachten we over een paar weken en dan kunnen we de volgende fase afmaken.
... lees meerlees minder

3 maanden geleden

Keps Bouw

In de Waarderpolder Haarlem vordert de nieuwbouw van onze nieuwe werkplaatsen en kantoor ook gestaagd. Na de betonwanden staan nu ook alle kalkzandsteen wanden van de begane grond en beginnen de contouren van de ruimtes zich duidelijk af te tekenen. De volgende stap is het staal en de verdiepings-vloeren. ... lees meerlees minder

3 maanden geleden

Keps Bouw

We hebben in Bloemendaal ondanks het slechte weer de afgelopen dagen het constructieve staal voor de uitbouw kunnen plaatsen. Omdat de woning een extra uitbouw heeft op de eerste verdieping was het net even een wat uitdagender stempel plan dan een standaard gevel. Maar door voldoende hulpstaal in de gevel te brengen hebben we alles zonder problemen kunnen plaatsen. ... lees meerlees minder

3 maanden geleden

Keps Bouw

In Bloemendaal hebben we afgelopen vrijdag een totaal verbouwing opgeleverd. De ruime hoekwoning was totaal gedateerd en had miste de ruimte voor een woonkeuken. We hebben de bestaande bijkeuken eraf gesloopt en er ruime uitbouw inclusief zij uitbouw voor terug gebouwd. Ook hebben we de balklaag vervangen voor een cellenbetonvloer en met vloerverwarming. Ook hebben we alle installaties aangepast en alles strak afgewerkt. We hebben zo veel gedaan in deze woning dat per verdieping aan jullie presenteren. ... lees meerlees minder

reageer via Facebook

Heel mooi!

heel mooi Tijs Van Der Spek

3 maanden geleden

Keps Bouw

In Heemstede waren we deze week even langs om het eindresultaat te bekijken. En het is een heel sfeervol familiehuis geworden. We hebben de woning geheel gestript en alles aangepakt. De hele woning heeft vloerverwarming gekregen. Al het elektra is aangepast. In de keuken hebben we kolommen weg gehaald die in de weg stonden voor het nieuwe keukenplan. De 2 badkamers zijn gestript aangepast en helemaal opnieuw opgebouwd. Daarna hebben we de hele woning gestuct en geschilderd. Wij kijken terug op een heel fijne verbouwing met dit prachtige eindresultaat als gevolg. ... lees meerlees minder

3 maanden geleden

Keps Bouw

In de Planetenwijk Haarlem hebben we de verbouwing afgerond en is de woning klaar voor bewoning. We hebben de gehele woning gerenoveerd. De kleine bijkeuken die aan de woning zat vervangen voor een uitbouw van 4 meter over de gehele breedte met een mooi vouwwand kozijn en daklicht. Dit is nu de nieuwe keukenruimte. De gehele begane grond vloer heeft vloerverwarming gekregen. Op de eerste verdieping hebben we de trap verplaatst en de kamers iets anders ingedeeld. Ook is de badkamer van de voorkant naar de achterkant van de woning verhuist. Alle ramen hebben Hr++ glas gekregen. De zolderverdieping welk in de oude situatie een beetje een rommelzolder was is een volwaardige leef verdieping geworden. Met een ruime slaapkamer en aangrenzende badkamer en een ruimte voor de techniek ( cv en mv systeem) en voor de wasmachine.
De woning zeer strak afgewerkt naar wensen van de nieuwe bewoners.
Wij kijken terug op een zeer geslaagde verbouwing.
... lees meerlees minder

4 maanden geleden

Keps Bouw

In Bloemendaal zijn we momenteel echt met de laatste afwerkpunten bezig. De Schilder heeft het grootste deel van het huis reeds van een nieuw kleurtje voorzien. De houtenvloer op de begane-grond is gelegd en wordt momenteel in de olie gezet. De keukenmonteur is begonnen met het plaatsen van de kasten. De badkamers zijn zo goed als af en daar moet alleen nog de spiegels worden opgehangen. Op de verdiepingen worden de komende dagen de nieuwe houten vloeren aangebracht. De loodgieter is de laatste hemelwaters aan het aansluiten. Eind volgende week moet het huis af en schoon zijn en zoals dat er nu naar uit ziet moet dat zonder al te veel stress gaan lukken. Met een eindresultaat waar we erg trots op zijn. ... lees meerlees minder

laad meer